Thorald son of Nerulf

bagare

Description:

Thorald är en välkänd mjölnare i Dale

Bio:

Utseende
Han har ett brett ansikte med en bred näsa. Hans panna har fått djupa veck (troligen pga sorg) han har sorgsna mörka ögon. Han har ett kraftigt skägg, och håret är rakt
och axellångt.

Utmärkande personlighetsdrag
Tystlåten, introvert, trogen

Uppträdande/personlighet
Många anser att Thorald är oberäknerlig och nyckfull. Han är skeptiker. Har har öga för detaljer och lämnar inget åt slumpen i sitt arbete. Som person så kan han upplevas som både ganska dryg och satirisk, och han verkar alltid gå runt och smila på ett skrämmande sätt.

Bakgrund
Thorald förlorade sin familj, hustru och tre barn när Esgaroth attackerades av Smaug för fem år sedan. Han har inte kommit över detta och det ligger en sorts sorgeskimmer i hans ögon som inte vill försvinna, ibland “glömmer han av sig” och brister ut i skratt men tyvärr är dessa tillfällen inte många. Thorald ser alltid till att ha händerna fulla med arbete. Detta har också fått honom att åldras snabbare och han blev vithårig på bara några veckor efter olyckan. Om man letar efter honom under dagtid så finner man honom antingen i bageriet eller så är han vid kvarnen.

Vänner
Thorald har en kär och nära vän i Nói, fiskaren och hans familj. De två är en vanlig syn på Vinterulven. Nóis utpräglade sävliga stil är tydligen något som fungerar mycket väl på Thorald och är väl en stor del i att inte Dungard helt gått under av sorg. Han har en kär vän i Gismund som vet hur Thorald känner och kan dela med sig av sina upplevelser då han har ett liknande öde.

Thorald son of Nerulf

Tales from the Wilderlands Khamul Khamul