Hilda Vildhjärta

Gift med Merovech - Sköldmö

Description:

Utseende
Hilda Vildhjärta har ett ganska ovalt ansikte. Hon har fylliga läppar. Hon har ett flertal flätor i sitt långt röda hår. Hilda har en rak näsa, tunna ögonbryn och mycket intensiva blåa ögon. Hennes kropp är mycket atletisk och vältränad. Man kan inte tro att hon har fött tre barn. Hon är mycket stark för att vara kvinna. Hon är cirka 190 cm lång och väger 13 stenar.

Utmärkande personlighetsdrag
Ganska hetlevrad (även om hon är mycket lugnare nu än i ung ålder), mycket modig, mycket självsäker, envis.

Uppträdande/personlighet
Hilda är en kvick och rapp kvinna. Hon älskar att jaga och vara i skogen tillsammans med sin make och sina barn. Hon gillar att umgås med sina vänner och drar sig inte för att spela dem ett spratt eller två som flera av dem har fått erfara. Hilda ha ett hett temperament, vilket givit henne epitetet Vildhjärta. Hon kan bli redigt arg, men lika snabbt rinner det oftast av, då hon inte är långsynt. Hon är en mycket modig kvinna, entusiastisk, generös, ärlig, rättvis och ödmjuk. Hon vägrar att ge sig och hatar att förlora (precis som hennes man och barn). Hon gillar att sjunga och dansa tillsammans med sin syster Ygritt. Hilda gillar dikter och musik. Hon avskyr översittarfasoner. Hon hatar orcher och ulvar och visar dem ingen pardon då de kommer i hennes väg.

Bio:

Bakgrund
Hilda Vildhjärta föddes 2913 T.Å. Hon är 33 år fyllda. Hilda bor med sin familj i den lilla beorning bosättningen Gråmyren som ligger lite sydväst om det Gamla Vadstället. I Gråmyren bor även hennes mor, far och syster Ygritt. Hon leder Gråmyrens beskydd. Hilda är även en av Beorns främsta spejare och har som uppgift att ha koll på vad som händer i de södra delarna av riket. Hon är en mycket god bågskytt och ryttarinna. hennes far och mor slog sig ner på platsen för 32 år sedan, då Hilda var blott ett år gammal. Moder, Saari och fadern Oro uppförde sitt boende på den näringsrika platsen och efter ett tag så kom det fler familjer som slog sig ner på platsen och tillsammans så grundade de byn Gråmyren. För tio år sedan så tog Hildas man, Merovech över ledarrollen från sin svärfar Odo.

Familj
Hilda är gift med Merovech den Mäktige. Tillsammans har de barnen Odo, 16 och tvillingarna Eirik och Vreca 10 år gamla.

Hilda Vildhjärta

Tales from the Wilderlands Khamul Khamul