Merovech den Mäktige *Avliden*

Ansvarar för Gamla Vadstället - Hövding över Gråmyren

Description:

Utseende och personlighet
Merovech, eller Merovech den Mäktige som han kallas för i folkmun är en väldig beorning. Han är över 2 meter lång och väger mäktiga 20 stenar (1 sten= 6.3 kg). Han har ett kraftfullt skratt som han har lätt till. Hans kropp är full utav ärr från strider med orcher och ulvar. Hans hår är rågblont och axellångt. Han har ett tillika blont och vildvuxet skägg. Han har bruna intensiva ögon. Trots sin ålder har han en mäktig kroppshydda som är mycket stark och vältränad. Han älskar att tävla i allt som går att tävla vilket har smittat av sig på hans tre barn.

Han gillar att svinga en bägare i goda vänners lag. Han visar ingen pardon mot fiender till Beorn och dennes folk. Merovech är en god fader och make och han älskar sin familj mest av allt.

Bio:

Meroveck
Han var den förste som svor trohet till Beorn. Merovech fungerar som Beorns shirriff och tar hand om olika dispyter som kan uppstå i de olika byarna runt om i Beorns rike. Han är även chef över det gamla Vadstället cirka en dagsmarsch söder om Beorns Hus.

Status
Den silverspänne som föreställer ett björnhuvud och som håller fast hans mantel, är ett hövdingaspänne och visar på hans höga status. Dessa silverspännen ger Beorn bara till sina mest trogna män, och det är en stor ära och ett stort ansvar att få bära dessa.

Familj
Merovech är 38 år och gift med Hilda Vildhjärta, en sköldmö. Tillsammans har de tre barn, Eirik 16 och tvillingarna Beorn 10 och Vreca 10.

Död
Död den 23 augusti 2946 av Tredje Åldern. Han dräps tillsammans med sin son Odo då de är på väg till Beorn med en fångtransport. De hamnar i ett bakhåll med Orcher som befinner sig i Beorns rike.

Merovech den Mäktige *Avliden*

Tales from the Wilderlands Khamul Khamul